Ännu ett mysterium

Brev upphittade i en byrå köpt på  loppis.

23 maj, 1983

Presskonferens hålls i Folkets hus klockan tretton och redaktör Holmvärn har stoppat pressarna. Den häktades kusin, regeringsrevisor Herbert Lombard har gått ut med en skrivelse där han påpekar att de endast är halvkusiner och att han skänkt ett betydande belopp till brottsförebyggande föreningen. 

27 maj, 1983 

 Verksamhetschef Herkules Harvstad såg en mullig fröken Olshammar från grannbyn stå och flämta med en cykel i hand bakom korvkiosken i förmiddags. Hon är häktad i sin frånvaro sa de på radionyheterna tidigare.  Men hon glömde att hon lämnade gulaschen på spisen därhemma. Där står den och kokar över för glatta livet. Stan är i chock känns det som!

2 juni, 1983

Vad vet vi om  Tore Sprilvro? Och vad är det för konstiga paket som ankommer till hans moders postbox stup i ett? Och vart är hans moder? Hon har inte setts till på ett tag nu…

9 juni, 1983

Tore Sprilvo hittades idag av en tysk familj nere på stranden naken och fastbunden på en cykel UTAN sadelöverdrag. Skepnaden slår till igen, och kanske åsyftar den på mordet på Hildegaard igår. En smält chokladrulle var intryckt i hans armhåla. Varning utfärdad.

17 juni, 1983

Men Kerstin har ju haft en affär med Herbert Lombard, som ju blev attackerad häromdan. Ev. jobbar de tillsammans och såg till att Herbert blev “lagom” skadad. Vad är det som driver de här galningarna? Ett hat som går tillbaka till 60-talet? Eller är det färskare än så?

One thought on “Ännu ett mysterium”

  1. Jag kan inte avgöra om du är allvarlig eller inte, du är så fantasifull ibland. Om allvarlig:

    Men YES! Mystiken kring breven känns så, härliga. SÅ beyond vad vi vet!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *