Demonstratiooon!

Igår sågs ett litet sällskap i procession med änkefru Mortander i spetsen streta sig uppåt Storgatan med stora plakat i famnarna. Gick man något närmare så såg man att det var datumdyslektikerna som var ute och första-maj-demonstrerade.

– Det är bara att låta dem hållas, muttrade Uno la Barra, som precis öppnad en modeboutique nedåt torget till. Han slurpade i sig en krabbrulle och njöt i fulla drag i den gassande solen utanför Elmers. Han såg inte att lilla fru Sävy Holmgren-Gandhi (även kallad “järnjungfrun” efter att hon som artonåring flyttade till axelmakterna där hon försörjde sig som magdansös tills en talangscout plockade upp henne. Han hade nämligen sett hur hon knäckte alla i tumbrottning på fikarasterna, och blev snart hennes agent. Hon blev distriktsmästare. Kvinnor fick nämligen inte tävla, så hon fick låta bli att klippa näshåren så att de hängde ut som en liten draperimustasch. När hon åter kom hem till Sverige brottade hon till sig ett litet badhus som hon ännu idag styr med järnhand. Idag är hon dock 74 och en liten ranglig dam med stort krullhår, som dock blir platt och spripigt när det väts ned. I alla faaall…) kom pinnandes på sin enhjuling. Det var ett nytt litet intresse hon skaffat sig, det bästa sättet att åldras med värdighet är att testa på nya saker hela tiden. Nu kom hon alltså pinnandes iklädd baddräkt och knäsprumpor, i en hisnande fart för att vara en dam i den åldern.

Just när hon skulle susa förbi Uno la Barra så såg han en gammal bekant tvärs över gatan, nämligen Benny Bizarro och tog upp sin korkpistol och sköt iväg ett stycke kork. Projektilen träffade emellertid Sävy rakt i vänster tinning.

Hennes kropp for i en båge över fyll-Helmers parkbänk och rakt i famnen på fru Holmén som just stegade ut ifrån Hjördis Kondis med en tårta i… ja, famnen. Så där låg lilla fru Sävy Holmgren-Gandhi med tårtglassyr över hela kroppen. Alla stod som förstelnade med grädde droppandes från nosarna medan enhjulingen susade vidare ner för gatan, föll ner i en brunn som stod på glänt och knockade avloppstekniker Herkules Svensson så att denne släppte taget om brunnstegen och föll rakt ner i avloppet och följde med strömmen ner till reningsverket. Där fastnade han i det första filtreringsgallret och låg ett par timmar innan han vaknade upp och kunde tillkalla hjälp.

One thought on “Demonstratiooon!”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *