Omyndigt i rådhuset

Astrid Hasselqvist har idag omyndigfärklarats av borgmästare Hjortspene sedan det visade sig att 98,7% av alla röster på Christer Sjögren kom från utkanten av kommunen, närmare bestämt från Astrids stuga. Hon brände hela sin färmögenhet på att ta Christer till globen men uppges vara lyckligare än någonsin. “Viva la communista” skrek hon medan hon fördes in i rådhuset innan den cermoniella omyndigförklaringen, där den lokala dansbandsgruppen Helmertsch uppträdde i pauserna medan publiken knaprade kanapéer så att det ännu nu ikväll finns stänk av tjockt saliv på rådhustapeterna.

Ostbågsyra på Stortorget

Fru Mortberg sågs natten till idag hoppa runt fontänen på Stortorget med en maxi-påse ostbågar som hon strödde kring sig som konfetti. Anledningen till glädjeyran var naturligtvis att Christer Sjögren gick vidare till finalen i Melodifestivalen. Hon bjöd raskt in tre tyska turister som hade stannat till med husbilen för att kissa bakom Helenius och James Boutique för ökad Hygiêne.

Schweden hast immer varit ein guut land, väste en av de tyska männen fram medan han höll ett ex av Amelia mot sin barm.

Herr Onkström passerade i just denna stund, per permobil, Stortorget för att ta sig hem till sin svägerska som tidigare under kvällen hade ringt honom frekvent. Han hade dock inte märkt detta då han sms-röstat för fulla muggar på Amy Diamond. När Melodifestivalen äntligen tagit slut och Amy hade korats såg herr Onkström att han mottagit ett sms från sin svägerska som meddelade att hon fastnat med näsan i köksfläkten under lördagsstädningen (oturligt nog var hennes make på ett konvent om kongresser just denna helg, annars så var det han och ingen annan som hade hand om spisen, köksfläkten och kryddhyllan den här veckan). På Stortoget stötte herr Onkström emellertid på patrull då han som sagt ångade på med en kanonkulas hastighet tvärs över torget och slirade till i en hög av fru Mortbergs maxi-ostbågar. Permobilen sladdade till och for som en projektil in genom skyltfönstret till Åhlanders Fisk. Där blev Herr Onkström liggande bland kolja och halvsnorrad braxstrudling till extrapris medan tyskarna storögt stod och glodde.

Herr Onkström tappade minnet och blev forslad till den pensionerade sjuksköterskan Hillevi Straandh som plåstrade om honom och sprejade lite au de cologne på hans ulsterrock som luktade starkt av havets delikatesser. Det var ungefär här som det åter ringde på dörrenhos fru S. Det visade sig vara Herr O:s svägerska som hängt med näsan i köksfläkten och till slut lyckats kasta ett saltkar ut genom fönstret rakt på förbipasserande pensionerade doktor Helmer Ottander som sprang in till hennes räddning. Näsan hade dock blivit en smula uttänjd och det var då Helmer kom att tänka på Hillevi, som jobbat under hans regi på det glada sextiotalet. Så stod de där alla fyra i Hillevis vardagsrum och tittade på varandra med hakorna en bra bit nedanför genomsnittet tills svägerskan hittade den tappade fattningen och började banka på Herr Onkström och förebrå honom för att han inte körde med dubbat såhär under vintermånaderna. Herr Onkström medgav gärna, såhär i efterhand, att det var dumt men att inget gick att göra åt saken nu och att hon faktiskt passade i att ha en så stor näsa, det matchade liksom hennes stora fötter. Så gick tugget vidare tills alla skiljdes åt under vänskapliga former.

Herr Mortbergs oro

Natten till fredag sågs herr Mortberg stega fram och tillbaks i lägenheten. Man kan tänka sig att han är orolig för hur Linda Lampenius ska prestera i kvällens Let’s Dance i televisionen. Det har sagts att tösen har mått lite risigt nu i veckan, och herr Mortberg har satt en stor del av hans och hustruns kapital på att “den finska vindbrisen” tar hem klabbet. Hustrun vet inte om något och sägs sova väldigt gott, hos sin älskare på Äckelbergsgatan. Hon uppges vara väldigt sugen på att vila ögonen på de stiliga herrarna som leder På spåret på fredagsaftonen.

Lemlästning vid Apoteket

Tidigare idag tillkännagavs det att Idol-Danny, som nu har blivit Låt oss dansa-Danny, har skickats till hospitalet med en skadad fot. Kan han inte ställa upp i tävlingen imorgon riskerar han att diskas. Vid lunchtid idag demonstrerade därmed Församlingen Klumpfot, med sporadiskt andlige ledare Warubii Hugadi, utanför Apoteket.
– Det låg kanyler precis överallt, skrev Warubii i ett SMS till Dagbladet tidigare idag.
Under demonstrationen skadades tre stycken församlingsmedlemmar, en blev knockad av den nya Apoteks-dörren (som nu har tryckknapp för öppnande) och två fastnade med sina klumpfötter i parkerade cyklar.
Det ryktas att Simskolan Ruggugglorna kommer att demonstrera å dessa tre medlemmars vägnar imorrn vid lunch.
– Plakaten står och torkar nu, ropar Elfrida de Coq från tvärs över gatan.

Alice Johansson
Stadens Dagblad