Omyndigt i rådhuset

Astrid Hasselqvist har idag omyndigfärklarats av borgmästare Hjortspene sedan det visade sig att 98,7% av alla röster på Christer Sjögren kom från utkanten av kommunen, närmare bestämt från Astrids stuga. Hon brände hela sin färmögenhet på att ta Christer till globen men uppges vara lyckligare än någonsin. “Viva la communista” skrek hon medan hon fördes in i rådhuset innan den cermoniella omyndigförklaringen, där den lokala dansbandsgruppen Helmertsch uppträdde i pauserna medan publiken knaprade kanapéer så att det ännu nu ikväll finns stänk av tjockt saliv på rådhustapeterna.

Herr Mortbergs oro

Natten till fredag sågs herr Mortberg stega fram och tillbaks i lägenheten. Man kan tänka sig att han är orolig för hur Linda Lampenius ska prestera i kvällens Let’s Dance i televisionen. Det har sagts att tösen har mått lite risigt nu i veckan, och herr Mortberg har satt en stor del av hans och hustruns kapital på att “den finska vindbrisen” tar hem klabbet. Hustrun vet inte om något och sägs sova väldigt gott, hos sin älskare på Äckelbergsgatan. Hon uppges vara väldigt sugen på att vila ögonen på de stiliga herrarna som leder På spåret på fredagsaftonen.

Fru H skadad i huvudet

Herr Hortlund sågs idag parkera en vinröd golf bakom Sparbanken för att sedan småspringa in i Bowlingarenan. Han sågs sedan bära ut en medvetslös fru Hortlund och rivstarta och köra de hundra meter det är till Vårdcentralen. Han parkerade bilen omsorgsfullt och bar in sin bleka hustru till Doktor Hjulbergh som snabbt konstaterade att fru Hortlund hade fått ett bowlingklot i huvudet. Hon skickades raskt vidare till regionalsjukhuset där hon nu vilar i en groteskt tråkig sal, närmare bestämt rummet bredvid fru Holmén.

Sexnovell på vift

Laurinia del Rhode Island, lärarinna vid grundskolan här i stan, har idag satt in en annons i Dagbladet angående en försvunnen portfölj. Rykten gör gällande att hennes grova sexnovell, samt inspirerande lektyr i form av senaste Cosmopolitan samt Strindbergs Röda Rummet, ligger med i väskan, tillsammans med en gräddbakelse som enligt uppgift fungerar som någon sorts litterär afrodisikum.
Dagbladet undviker att spekulera i frågan men slänger upp en femtusing till den som lämnar in portföljen till Dagbladets redaktion istället för till polisen.

Polisen, i sin tur, söker Laurinia del Rhode Island som enligt uppgift inte har setts till sedan hon via bibliotekets faxmaskin skickat in annonsen till Dagbladet. Hon lämnade sin pudel bunden utanför Stadsbiblioteket.
Bibliotekarieinna  Louise Geffblad hälsar att lärarinnan även har tre försenade böcker, varav en faktiskt väntas av en annan låntagare.

Herbhert Viklander
Chefredaktör Dagbladet