Fru Holmén vinner på Triss

En vacker dag brister det för fru Holmén. Nu är hon rasande på posten och stadens alla brevbärare. Hon får alltid denna fru Grubels post. Hon brukar springa efter brevbärarna och säga dem ett och annat. Denna morgon orkar hon inte springa efter och där ligger brevet på hennes nyoljade köksbord. Hon funderar på att slänga det, men hon är så nyfiken så hon måste öppna det först och se vad som är i. Det är från den lokala tidningen, så det kan inte vara så fruktansvärt privat.

Hon sprättar upp kuvertet med brevkniven i mässing som hon fick av en god vän när denne varit i Tunisien. Fru Holmén blir genast förtjust när hon får se vad brevet innehåller. Inte mindre än tio trisslotter ligger där i. Hon börjar genast att skrapa glatt i hopp om att hon ska vinna några miljoner. När hon kommer till den sista lotten har hon nästan tappat hoppet, men man vet aldrig. Hon skrapar förskiktigt med andan i halsen och vänta, nej vänta… Är det inte? Jo, det är det! Tre rutor. Hon får komma till tv och skrapa! Hon kommer att få träffa Bengt Magnusson. Åh vad härligt! Hon har aldrig varit så lycklig. Hon ska genast ta en runda i staden för att leta efter en ny kjol att ha på sig dagen till ära.

När så den dagen kommer som hon får åka till tv-studion är hon så nervös att hon inte ens kan få i sig sin daliga frukost-skorpa med aprikosmarmelad. Med kurrande magen står hon sedan och väntar på att få skrapa. Hon funderar på vilken lott hon ska välja. Den 23e får det nog bli. Ja det blir bra. Nu kommer han, Bengt Magnusson, nu är det dags. Hon börjar svettas, och varför är hon så nervös? Hon börjar tänka på fru Grubel. Hade hon inte varit så trött den morgonen hade det varit fru Grubel som stod här idag. “NEJ! Jag borde inte stå här! Jag förtjänar det inte. Fru Grubel är den som borde vara här. Jag öppnade hennes brev och stal hennes trisslotter. Jag erkänner” Bengt tittar på henne med en förvånad min. “Jag undrade bara om du hade en angänem resa hit. Du fick ju resa så långt.” Säger han med sin hesa, väldigt manliga röst.

Nakenbadarinnornas mästarinna

När Herr H idag spatserade gatan fram, påväg hem efter en hård och slitsam arbetsdag blev han plötsligt tacklad till marken. Då han tittade upp såg han något blått och blurrigt susa därifrån i en ilande fart. Han reste sig snabbt upp, borstade av gruset på byxorna och hoppades innerligt att ingen såg honom. Vad pinsamt! En så respektabel man som han kan inte ses ligga på marken och kräla.

Som om ingenting har hänt går han vidare och när han passerar MAX blev han otroligt sugen på en hamburgare. Han tittade på klockan, Fru H skulle laga kåldolmar idag, hans favorit, men han skulle nog hinna med att ta en burgare också om han skyndade sig. När han väl kom in i restaurangen känner han genast doften av flottiga lökringar och nystekt kött. Det kurrade i magen och han möttes av ett leende i kassan. “Det vanliga?”, säger hon med sin käcka och vackra stämma. “Åh, nej, det har jag varken tid eller mage för idag. Det vankas kåldolmar i hushållet idag nämligen.” Medans han väntade på maten får han ett meddelande på telefonen: “Svanen har landat”. Det verkade som att det skulle bli en bra kväll.

Han glufsar snabbt i sig sin burgare och glömmer helt bort kåldolmarna då han börjar bege sig Töljetorget. På vägen dit skymtar han något som tycks liknar en halvnaken kvinna badandes i fontänen i Brunnsparken. Vid närmare åsyn ser han att det är fru Holmén som är i farten igen. Lite längre bort ser han något blått och volangprytt ligga på marken. Fru Holméns baddräkt.

Fru Holmén är inte halvnaken, hon är helnaken, och likt enval guppar hon hemtamt upp och ner i fontänen medan hennes duschcreme omvandlas till ett lödderberg som växer allt mer. Då och då kvittrar hon ur sig ett skrik för att celebrera att våren snart är här. Precis då kommer Euklides Bergman (han som fortfarande bor hemma hos sin moder, änkefru Bergman-Westibulit) utstegandes från Elsas Konditori. Medelålders och orörd som han är stannar han uppoch betraktar den nakna kvinnan i skumhavet.Morgongroggen kanske ställer till det lite, för i Euklides blickfång finns ingen korpulent dam i sina bästa år, utan en ung jungfru i viktklass rågbröd. Han tappar kartongen med mandelkubb och bara stirrar. Hur länge han står där vet han inte, men han vaknar upp av att hans moder skriker oroligt efter honom ut genom sovrumsfönstret som vetter mot parken. Hastigt torkar han saliv från mungiporna, plockar upp kartongen och springer hemåt.

Fru Holméns älskare

– Åh Hilding!, sa fru Gunnarsson full av åtrå och lutade sitt huvud mot hans bröst.
– Sindy, du vet att jag gör allt för dig.

Det var ungefär då som strömmen bröts och fru Holmén skrek ut ett tjut som skvätte Aladdin-blandat saliv över hela sjukhusbädden. I själva verket hade hon blivit frisk för längesedan, hon hade till och med varit ute och rört sig på stan, men hon smög sig tillbaks till sjukhuset och letade upp tomma rum där hon sedan gosade ner sig i sängen och tittade på lokal-tv:s mer realistiska såpopera tills den som var inkvarterad i rummet kom tillbaks.  Hon vände sig mot dörren och såg dr Hjulström stå lutad mot dörren i en kaxig pose med fjärrkontrollen i ena näven.

– Vafalls?!, fräste fru Holmén.
– Du har gjort ditt här nu, madame!, han sköt fram hakan som för att pastischera sin gamle fysiklärare.
– Ni kan inte göra såhär mot en sjuk människa!, hon såg tjurigt butter ut.
– De med din sjukdom brukar rullas in i cocos och säljas som dessert på Grand, sa dr Hjulström och tyckte att han hade fått in en riktig fullträff.
Hon öppnade munnen, men visste inte vad hon skulle svara. Han tog tillfället i akt:
– Edina Sigvardia Holmén, eller kanske Hjortstock, låt mig presentera… (här la han in en konstpaus)… Rosso de Porti.
Doktorn tryckte på sin mobiltelefon och spelade upp en dålig inspelning av Oprahs signaturmelodi och applåderade sedan för allt han var värd medan en kraftigt byggd italienare steg in i sjukhusrummet. Han var barbröstad och klädd i en öppen väst samt gråflammiga mjukisbyxor.
Fru Holmén stirrade på mannen.
Mannen tuggade på en frukt han stulit nere i cafeterian.
Fru Holmén stirrade frågande på dr Hjulström.
Dr Hjulström tittade triumforiskt tillbaks på henne och presenterade åter mannen, denna gång med en svepande handrörelse:
– Låt mig presentera Rosso de Porti, Italiensk mästare i pastrami ’72.
En blodåder började pulsera ilsket i fru Holméns panna. Hon klev upp ur sängen, steg sedan bort till den fetlagde mannen, kysste honom på kinden och kutade sedan ut ur sjukhusrummet med den landstingsmärkta särken fladdrande runt kroppen. Hon sprang genom korridorerna och stannade inte förrän hon kommit hem. Hem till hemmets lugna vrå. Hem, och bort från minnena som så ilsket hälsade på.

En kufisk man

Fru Holmén berättar

Idag stötte jag på den mest besynnerliga människa jag sett på länge. Jag spatserade i lugnan ro på ICA-nära, jag brukar handla där när det inte är så mycket som ska ner i matkassarna. Jag hade endast hunnit fram till bröden (som dock går att hitta precis innanför ingången) då jag såg en lite halv-sliten, halv-slug och halv-skum man gå med en korg i högsta hugg och titta på te. Han konstaterade högt att “det här går ut i november, det kan man då inte köpa”. Först tänkte jag att han kanske hade en sån där handsfri som så många har nu för tiden, ni vet en sån där liten lur man kopplar in i sin mobiltelefon. Ja, men så tittade jag lite närmare och såg att han varken hade någon lur i höger eller vänster öra. Då tittade jag mig omkring för att se om han kanske hade sällskap som bara råkat virra bort sig en liten bit, men nej, ingen så långt ögat kunde nå (det var ju tisdagsmorgon, inte många handlar på en tisdagsmorgon). Ja det var en konstig prick tänkte jag och fortsatte till mejeriprodukterna. När jag senare kom till frysdisken skådade jag honom igen, den här gången konstaterades det hej vilt om datum och priser på diverse varor. Jag stötte på honom flera gånger, alltid pratandes för sig själv. “Pannkakor kan man faktiskt tillaga själv!” Ja det hade han förstås rätt i.

En helt ordinär dag, mitt i smeten

Efter många om och men inser doktor Hjulström att kontorska Jensdotter faktiskt talar sanning; hon är verkligen fru Holméns dotter. Ingen verkar ha vetat om detta, men å andra sidan spenderade fru Holmén tre år i Italien i slutet av 80-talet. Vad hon möjligtvis kan vilja ha att göra med sin mor nu, är ju en fråga i sig. Det luktar trubbel i kalsongen, som gamle Mortenssen alltid brukade säga.
Doktor Hjulström blir plötsligt kallad till tredje våningen, omgående, men han tänker inte lämna detta oklart. Detta ska genast tas i tu med så fort han får en minut över.

Fröken Hjortstock ligger på en strand i italien, på handduken bredvid ligger en lång, smal, hårig man i så kallade finska porrisar (väldigt små, tajta badbyxor), han ler när hon tittar på honom. Plötsligt börjar allt bli suddigt, hon gnuggar ögonen, kanske är det lite sand som har tagit sig dit, men det hjälper inte. Hon blundar en sekund för att sen öppna ögonen och ser ett helt annat par ögonen titta på henne. Dessa ögon tillhör en ung kvinna. Inte är hon kvar på stranden heller, hon ligger i ett litet rum som luktar unket, med grådaskiga väggar och kräksfärgade gardiner.
“Ååh! Mamma!”, utropar den unga kvinnan och fröken Hjortstock känner sig måttligt förvirrad. “Vad säger du flicksnärta, kalla mig mamma, nej vet du vad! Jag är en kvinna i mina bästa år!”

En helt ordinär dag, del II

Den mulna himlen sänder ett dämpat ljus in i det sterila sjukhusrummet. För tillfället är det endast respiratorn och en stark önskan om att få måla om uthuset som håller fru Holmén vid liv. Hennes satta kropp är täckt av ett vitt lakan, en komposition som får doktor Hjulström att tänka på strandade blåvalar. Ur hennes mun sticker en gigantisk purjolök. Doktor Hjulström funderar på om genmodifiering av mat är moraliskt rätt eller fel. Längre än så hinner han inte tänka innan kontorska Jensdotter struttar in i salen iklädd en tight vårdress från Modehuset Palattso och ett par svarta stövletter i skinn.
– Ni ska inte vara här, får doktorn fram.
– Låt mig vara, jag hör till familjen, väser kontorskan.
– Till familjen?, säger doktorn och tittar frågande på den unga damen.
– Till familjen!, deklarerar hon obstinat. Fru Holmén råkar vara min mamma!
Doktorn drar efter andan.

Justus Viklander sitter på den blåa parkbänken idag, när han för tjugo minuter sedan vaknade upp för dagen märkte han att den gröna bänken redan var nerkissad så det fick bli den blåa idag. Raskt tömmer han dagens tredje powershot i form av Kronbloms blandning, det starkaste alkoholhaltiga som hittills skapats på denna planet.
Hade det varit sommar så hade fåglarna kvittrat, men nu är allt han hör det irriterande pipet i sitt eget huvud. Han kommer aldrig glömma dagen då hans liv fick en plötslig vändning. Från hyllad chaufför av korvbilen hade han blivit fyllo över en natt då han kört på gamla änkefru Mortander, veganismens främste taleskvinna i kommunen. Alla hade tyckt att det var ironiskt att just hon hade blivit dödad av korvbilen, och Justus var tvungen att sluta. Det fanns helt enkelt ingen annan lösning, korvbilens anseende var helt klart naggat i kanten. Han skulle inte längre få susa in i lunchrummet, kasta sin gubbkeps så att den landade på rockhängaren och sträcka fram en liten nyplockad blomma till unga fröken Hjortstock. Unga vackra fröken Hjortstock. När hon några månader senare gifte sig med mattförsäljare (utsedd till Årets Mattförsäljare tre år i rad) Kalifatides Holmén, och blev fru Holmén, då visste hans sorg inga gränser.
Han hade sedan dess suttit här i parken, alternativt utanför Sparbanken, ibland spelandes på en gitarr som saknade tre strängar, och tjänade växelpengar att köpa Eldorados nudlar för.
Han hade ingen aning om att väldiga intriger snart skulle förhindra honom från att spela en egen tonsätning av Frödings dikt “Gråbergets sång” nästa morgon.

En helt ordinär dag

När fru Holmén tidigare idag var på Coop och inhandlade veckans varor blev hon fruktansvärt förfärad över en händelse som inträffade. Hon spatserade i lugnan ro nerför gångarna i affären, med sin kundvagn framför sig och inköpslistan i ett stadigt grepp i vänster hand. När hon kommer till frysdiskarna och ska se efter hur många påsar fryst broccoli hon behöver inser hon till sin förskräckelse att listan är borta. Den ligger varken i fickan, vagnen eller handväskan. Medan stressen och paniken sakta börjar stiga, och klimatet innanför chiffongblusen blir smått tropiskt, försöker hon minnas alla ställen i butiken hon varit på. Hon kan bara inte handla klart utan sin lista. Broccoli, kapris, rödbetor och brysselkål börjar snurra runt i huvudet.

Just då stegar herr Hjortheden fram till grönsaksdisken och ser på andra sidan disken en yngling i full färd med att snatta ner krysantemum i kruka, ner innanför byxorna. Herr Hjortheden svingar vant en purjolök för att knocka ynglingen men missbedömmer (efter en ögonoperation nyligen) positionen något. Fru Holmén som står och hyperventilerar borta vid Fryst & Packat hinner knappt reagera innan purjolöken susar ner i hennes strupe och kilar sig fast. Med en duns faller hon till golvet.

Herr Hjortheden fryser till av fasa, vad har han gjort? Är det inte fru Holmén som precis dunsade ner i golvet? Innan han hinner tänka skriker han åt första människa han ser att ringa efter en ambulans och är i tre stora bentag framme vid den till synes livlösa kvinnokroppen.

Samtidigt, tre gångar därifrån, i full färd med att diskutera med sin make hurvida de ska köpa Keso med feta och oliv-smak eller naturell, hör fru Mortberg ett obehagligt klagotjut. Hon tittar på sin make som bara rycker på axlarna. Måste han alltid vara så karaktärslös. Tänk om han någon gång kunde visa några känslor. Inte ens när de rumlar runt i sänghalmen visar han något minsta tecken på att han känner något. Han bara guppar upp och ner, gör ifrån sig en liten välbelåten suck efter en stund, rullar runt på sidan och tar fram senaste numret av Medicinsk vetenskap.

Fortsättning följer…

Ervin från Järfjället

Stadsbiblioteket mellan Equus von Holmström och fru Holmén.

Med eller utan båt och sjö, det är helt upp till individen hur man ror tycker jag!

Väldigt bra sagt må jag säga! Nu skulle Ervin från Järfjället blivit mäkta stolt.

Ååååh, det skulle vara mig ett nöje att göra Ervin stolt! Redan när jag var liten kämpade jag för att få hans uppmärksamhet och kanske ett stolt ord. Har någon sett till honom sen den mystiska juninatten 2003?

Nej ack nej… Vad som hände den natten kommer för alltid att bli ett olöst mysterium. Somliga tror att han gick till sjöss, somliga tror att han blev bortrövad av gråsuggor. Själv tror jag icke på allt man hör. Jag tror han fick nog helt enkelt, kan ju inte vara lätt att vara så eftertraktad som den karln är. Ååå den som ändå fick sig en liten mumsbit av honom! Lycklig skulle man vara enda in i döden!

Den svalkande sommarbrisen smekte postkassörka Birgit Appelbaum när hon klev upp ur den lilla källarboutiquen, ut på trottoaren. Hon visste vad hon skulle göra; hon visste vad de andra förväntade sig av henne. Handväskan slog emot hennes höft när hon gick gatan fram. Trots att hon gick saktare än vanligt kändes det som om hon bara allt för snabbt närmades sitt öde.

Pastor Ljunggren stegade ut från Doris Tygsalong och lyfte på hatten för att hälsa på henne. Plöstligt fylldes hon av avsky. Alla dessa män i byn. Hon och de andra visste vad de sysslade med. Hon visste att bordellerna inte bara besöktes av stans ungdomar, nej, även de gamla gubbarna smög sig ut. Men det skulle bli ett slut på det nu. Tårtgaffeln i hennes handväska skulle skicka Ervin Johansson till helvetet. De andra skulle inse, när hans galoscher ströddes ut utanför Konsum, att DE hade tagit honom. Att det går så för den som befläckar stadens pittoreska rykte.
Och sedan dess har ingen sett Ervin Johansson… Jag undrar jag…

Jaa… vad ska man tro? Men Birgit Appelbaum? Vart det inte bara en tillfällighet att hon just den dagen var sugen på den godaste äppelkonjaken stadens källarboutique hade att erbjuda? Var det inte bara en ren tillfällighet att det var just den dagen Ervin Johansson försvann? Det har även talats om att Pastor Ljunggren själv hade något med saken att göra. Hans version av historien lyder som så…att han den dagen blev skickad av sin fru Märit, (som förövrigt hade ett förhållande med stadens högste vaktmästare, detta visste givetvis alla utom självaste pastor Ljunggren om givetvis) för att köpa en bit spilltyg som det skulle sys bordstabletter av till kvällens middagsbjudningen och när han klev ut från Doris Tygsalong mötte han den förtjusande Birgit som konstigt nog såg ovanligt besvärad ut idag. Detta var givetvis inget som fastnade på hans näthinna utan han fortsatte att promenera hemåt till prästgården och såg då med sina egna ögon hur Ervin Johansson tog sig en liten sup under den stora eken på Gröndalsvägen… Vi vet ju alla vad pastorn tycker om sådant. Ett ögonvittne såg pastorn gå fram till Ervin och vad som hände sen… Ja det kommer vi aldrig få veta.

Den höge vaktmästaren stod tillsammans med pastorskan bakom köksgardinen och såg pastorn gå fram mot Ervin. De hade inte väntat honom hem så tidigt, och pastorskan suckade högt att med en make som glömmer att han efter att ha kollat spilltyg faktiskt skulle till Majonnäserian som ligger uppe vid torget, så är det faktiskt omöjligt att ha en oskyldig affär med en vaktmästare. Mitt emot deras hus,
alltså tvärs över gatan satt fru Astrid Hyfvelspåhn ute på sin förstubro och gungade långsamt i sin gungstol. Lugnt och metodiskt klappade hon sin katt, som låg i knät, och spanade medelst kikare över in genom köksfönstretHon trckte på en liten knapp och mumlade in i en mikrofon i kragen att planerna fick göras om, “gubbfan kom hem tidigare än väntat”

500 meter därifrån stod änkeman Charles Ginseng och läste tidningen. Unge pojkspolingen Fransson cyklade förbi och kunde svära på att han såg änkemang Ginseng mumla in i sin rock innan han vek ihop tidningen och gick mot tobaksaffären runt hörnet

Inne i tobaksaffären stod gamle Signe och väntade otåligt på signalen som betydde att hon skulle utföra sin del i planen. Hon var förväntansfull och kände sig så där fruktansvärt pillimarisk som man gjorde när man var liten och hade hittat på bus. Äntligen skulle det ske. De hade planerat i månader, nästintill år och det fanns inget som skulle kunna gå fel…Trodde Signe, när plötsligt änkeman Charles Ginseng traskade in i butiken och hon blev så till sig av chock att hon nästintill svimmade och föll till golvet. Vad gjorde han här? De alla skulle ju stanna vid sina positioner, oavsett vad som hände…

Charles Ginseng riktade en revolver mot henne och bad med fast röst att hon skulle böja sig ner och öppna golvluckan. hon böjde sig långsamt ned och öppnade den och följde mannens anvisningar om att klättra ned för stegen. charles följde efter, ständigt med revolverpipan mot henne. Plöstligt stod de i vad som såpg ut som ett katakombsystem. Grus knastrade under skorna för varje steg de tog, och varje steg ekade långdraget under de höga taken. Tusen tankar virvlade genom SIgnes hjärna, hon försökte styrsla sina tankar och sammanordna dem till nån slags plan. en lösning. han hon bara bort till kvastförrådet trehundra meter bort skulle hon kunna springa in där, och sedan hämta sin motorcykel som hon gömt där. men ännu så länge gick hon och änkeman Ginseng och varje steg knastrade och ekakde under de väldiga taken. någonstans ovanför dem sopade syster Agnes ut grus ur vapenhuset och stängde kyrkporten. hon var nu ensam, med Herren som enda och ständiga sällskap.

Charles var väldigt förfärad över att det inte gått som de hade tänkt. Att pastorn aldrig kunde göra det han skulle, att de inte förstod från början att de skulle gå snett. Att tvinga ner Signe kändes förfärligt men nödvändigt. Planen kunde inte fortsätta som planerat och de var tvugna att ta till nödplanen. Allt eftersom de kom länger in i den i vad som tycktes vara en oändlig korridor börjadeCharles Ginseng bli mer och mer nervös, tänk om även det här skulle gå snett. Tänkt om signe skulle få för sig att springa in i kvastförrådet och rymma. Nej det fick inte hände! Charles tänkte så det knakade och kom på vad han skulle göra! Han stoppade ner revolverna i fickan och bad Signe att stanna ett ögonblick för han skulle förklara hur allt låg till. Givetvis talade han inte sanning utan…
sa till Signe att de hade ändrat planerna i sista sekund och skulle träffas allihop i det gamla lusthuset i björnebyparken, för att komma dit var de tvugna att ta denna väg för att inte bli sedda oc han sa sedan med ödmjukhet i rösten att han var så fruktansvärt ledsen om han skrämt henne med sin något brutala metod att få henne med sig. men givetvis fick ingen komma på dem…

Syster Agnes plockade upp sin nyckelknippa och fick snabbt farm den korrekta nyckeln som hon satte i låset och vred om. Dörren knarrede svagt när den gled upp. Hon försvann snabbt in bakom den och vred åter om låskolven. framför henne låg en gigantisk dubbelsäng där hon och Pastorn många gånger bedrivit otukt. Naturligtvis var hon inte tänd på gubben, allt var bara ett spel. “En affär”, som hon uttryckte det för de få som visste om det. Nu gick hon emellertid fram till det magnifika gustavianska skrivbordet och öppnade dess översta låda. hon plockade på sig en låda patroner och kände på bulan under linneklänningen, jo, Colten satt där under i sitt hölster. Såg gick hon fram mot det stora skåpet, den tredje och sista möbeln i rummet. hon försvann in i mörkret och ned för den trappa som
skymtade. exakt trettiofyra trappsteg senare stod hon i de väldiga katakomber som hade sitt centrum under kyrkan. de virvlande gångarna förgrenade sig under hela stan, och hade byggts på 1200-talet då staden anlagts, som ett skydd ifall staden skulle bli anfallen. Det brydde sig dock inte syster Agnes om ett dugg just nu. Hon stegade fram emot den permobil som stod i en skuggbelagd håla i
bergväggen. Det svaga surrandet från permobilens motor dämpades ju längre bort syster Agnes åkte…

det är fullt av förvecklingar i den lilla småstaden!

oo ja… alldeles för många. och om man skulle gräva i det tills man fick ett svar tror jag att man till slut skulle komma fram till att de alla var inblandade. Till och med Ervin själv!

Det är faktiskt mycket möjligt! och vem var Ervin? Är detta ett mysterium med förgreningar ända upp på regeringsnivå?

Mycket möjligt, mycket möjligt. För att inte säga troligt. Kan vara så att Ervin har kommit att bli en legend. Skulle man gå fram till vem som hellst på gatan och fråga vem han är, skulle man få till svar “men vet du inte det?” men jag tror ingen skulle kunna svara på vem han egentligen är… det är som med hönan och ägget. vem kom först? Ervin eller myten?

Och framför allt: vad hände med den efter Ervin döpta pizzan Ervin Special på den lokala pizzerian? försvann den, eller blev den snarare en succé för att alla ville smaka av den? Kanske var pizzeriaägaren hjärnan bakom Ervin-myten?

jag var nyligen i italien och satte mig ner på en pitoresk liten pizzeria för att njuta av en äkta typisk italiensk pizza och vad ser jag på menyn om inte Ervin Special! så pizzan är sannerligen inte försvunnen som Ervin, de lever vidare och sprids världen över… Kanske var pizzaägaren hjärnan bakom myten, eller var pizzaägaren helt enkkelt ett geni? Är det så att även Ervin gömmer sg i Italien?

Det är vårt hetaste spår just nu!

Kanske… var det Ervin i egen hög person som serverade mig pizzan? Utan att jag märkte det?

Frågetecknena hopas! jag vet inte, jag har aldrig vart i Italien! :-O vi kommer nog aldrig få veta… Ååå vad fasansfullt det känns!

Jaa, även jag känner kalla kårar längs med ryggraden!

Rysningar enda nerifrån tårna…